top of page

TOO MUCH FOR SALE 

 

Pandemin gjorde det möjligt för mig att slutföra detta projekt med instrumentallåtar och inspelningar från åren 1977 - 2021. Mestadels hemarbeten utförda på en Teac 4-kanalsbandspelare eller i en dator. I några spår har jag lite stöd från vänner, i övrigt ett rent soloprojekt. Inspelningar kommer en del från min tid i Luleå och Falun men mycket har kommit till hemma i Mortorp, strax söder om Kalmar.

 

För några år sedan fick jag tillbringa en tid i SKAP:s arbetslägenhet på nedre Manhattan. Tionde våningen. Utsikt över Downtown, hustak, floden, China Town. Jag drog omkring på gatorna i ensamhet. Satt i lägenheten och spelade in. Gjorde tolv låtar under den tiden. Några av dessa inspelningar finns med på nya plattan.

 

Färskast på plattan är dock ett baspålägg som jag satte nu i februari.

 

"TOO MUCH FOR SALE" är ett ego-projekt.

Pressat på 180 grams blå vinyl.

Svårt att beskriva. Allt sticker iväg åt olika håll.

Jag har inte hejdat mig. Låtit impulserna styra.

 

Distribution: Border Music Distribution eller beställ direkt här på hemsidan.

Too Much For Sale photo.JPG

 

 

 

PRESSFOTO

Okänd fotograf 

Låtarna:

 

TUSENFOTINGEN

Inspelad i Luleå 1977. Jag spelade in hemma på min TEAC 4. Skaffade en Roland rytm-maskin och skruvade till ljudet. Som så ofta rinner inspirationen till i själva skapande-ögonblicket. Det blev ett svävande - lite Pink Floyd-inspirerat - tema. Jag bad min vän Kalle Zerpe titta förbi med sin saxofon.

 

MEAN MAN

Inspelad i Mortorp runt 1998. När jag spelade upp låten för mina vänner sa dom: ”Märker att du är sugen på att göra din nya soloplatta nu”. Men då var vi i full gång med att turnera och spela för barn.

NINE
Inspelad i New York 2015. Jag bodde på nedre Manhattan i några veckor i en stipendielägenhet. Där fanns lite inspelningsgrejer och en akustisk gitarr. Jag spelade in tolv sånger. Den här kom till klockan nio en morgon.

 

DIE KAISER
Inspelad i Falun runt 1985. Ett svulstigt kejsartema med kompakta klaviaturer och en ylande gitarr. Lite otight men ändå kraftig.

 

DIMMAN

Inspelad i Falun runt 1985. En Roland stråkmaskin som jag fick med mig från tiden i Skottes. Gillade det fräsande ljudet och lekte fram många olika skisser. Ser en vild äng ute i skogen som sveps in av det vita.


NIGHTMARE

Inspelad i Falun 1988. Har alltid varit inspirerad av musik från världsminoriteter. Gick till och med en kurs i Falun en gång i tiden. Till en teaterföreställning (Shakespeare) byggde jag ett tema kring en enkel rytmisk figur. Förinspelad musik blandas med livemusik från själva föreställningen och efter det bearbetning många år senare. Peter Carlsson spelar på ekrarna på ett cykelhjul.

 

WALTZ IN RAIN

Inspelad i New York 2015. Nedanför min lägenhet bredde China Town ut sig. Smala gator med springande steg. Tatuerare och grönsaksförsäljare sida vid sida. Jag vandrade över bron över till Williamsburg. Gula taxibilar svepte förbi. Som i en film.

 

WALKMAN

Inspelad i Mortorp runt 1997. Ett folkligt tema som känns som att det skulle passa bra att vandra med. Förmodligen finns det hundratals låtar som påminner om det här.

ESCAPE

Inspelad i Mortorp runt 2014. Att ge sig in i samplingsteknik är som att besöka minimalistiska universum där man bryter ner allt i små bitar och sedan sätter ihop dom igen.

 

OLD FRIENDS

Inspelad i Koppom studio 1991. Det första band jag var med i kom från Eksjö och hette Nothing. Jag var femton år och fick låna en röd Höfner elgitarr. Vi gjorde en konsert på club Riverside, det som senare blev Albert Engströms Muséet. Året efteråt flyttade jag till Göteborg.

 

BACK IN SCHOOL

Inspelad i Mortorp 2012 och 2021. Under tretton år arbetade jag på en folkhögskola på Öland. Varje morgon åkte jag mot soluppgången över Ölandsbron. Varje dag full av energi inför mitt möte med deltagarna, alla dessa hungriga unga vuxna på en teaterskola.

 

KAMELEN

Inspelad i New York 2015 och i Kristianopel 2001. Temat kom till efter en resa på norra Öland. Där finns en bonde som har satsat på att ha kameler. En soldisig höstmorgon på väg till en skolkonsert såg jag de egendomliga djuren gå omkring ute på det vackra Alvaret. Det såg poetiskt och lustigt ut. Sedan blev det en sång som handlade om att vila. Thomas Jäderlund spelar fin saxofon.

 

LOVESONG

Inspelad i Falun 1993. I januari. Jag minns det därför att min älskade just hade fött vår första son och låg kvar på BB. Jag vandrade omkring i vårt trähus och längtade. En kväll spelade jag in mina känslor. Använde ett stereohuvud för att få närhet till gitarrtonerna. En enkel kärlekssång.

bottom of page