top of page
EGGMUSIC

I INDIALAND / HäJKåN BäJKåN Band

Nyskapande tolkningar för alla åldrar! Många av klassikerna i hejdlösa varianter med Häjkån Bäjkån Band. Cirkus, rock och jazz i härlig kollision för alla åldrar. Här finns favoriterna "Ketchup ska prutta", "Jag vill ha en kossa", "Gåsa Gåsa Klinga", "Klippe Klippe gräsemattan" och många mer presenterade av Bäjkån själv i finurliga mellansnack. 

eggmusic (em 1) 

VÄRLDENS STÖRSTA KANON / Sven Wollter

En berättelse från barnboksförfattaren Ulf Nilsson.

En spännande thriller om vad som hände en sommar på den tid då pappa var liten. Sven Wollter läser den spännande historien skriven av författaren Ulf Nilsson. Berättelsen, som gestaltas av ljudeffekter och "filmmusik", blir en upplevelse för örat!

Den här berättelsen finns inte utgiven i bokform! 

eggmusic (em 2)

 

JAG FINNER EN SKATT / Samuel Fröler
En av våra populäratse skådespelare återger Ulf Nilssons berättelser 

Gestaltningar med nyskriven musik och effekter av två spännande berättelser av Ulf Nilsson. Samuel Fröler läser från boken "Håll svansen högt - Vintersagor", dels den spännande berättelsen om pojken som hittar en skattkarta och dels berättelsen "Den lille pengaskitaren", en rörande berättelse med Ulf Nilssons speciella känsla för den lille och dom stora frågorna i livet. Perfekt att ha med sig i bilen på långresor. Har sänts som serie i Sveriges Radios Barnradio. 

eggmusic (em 3)

 

FLAVILL / Maria Rosén
Ett starkt album i svensk singer/songwriter-tradition. Maria Rosén var sångerskan i Norrbottens Järn - proggbandet som hade hög musikalisk standard, glimten i ögat och som aldrig lät sig stöpas i en form. Detta gäller även Maria Rosen idagt. Med det tillägget att hon nu mognat som artist och hennes röst har större spännvidd i kraft, omfång och uttryck.Hennes sånger är modiga, självutlämnande, fräcka humoristiska sånger där kärleken till jordelivet är den genomgående röda tråden. På skivan FLAVILL finns 12 sånger. De flesta sånger har Maria skrivit själv, förutom Ted Ströms fina "Jag och Du" som skrevs för Norrbottens Järn och är lika aktuell nu som då, och Stig Dagermans vackra "Nu slår en blomma ut".

eggmusic (em 4)

 

KAPTEN SKAM PÅ TORRA LAND / Bröxkapellet
Fantastiska sjörövarhistorier av och med de erfarna musikanterna Per Sjöberg och
Lars Almkvist, dvs Bröxkapellet från Stockholm. Här medverkar också 40 barn från Adolf Fredriks musikklasser, diverse eminenta musikanter samt en hel del skådespeleri med bland andra Stefan Sundström i rollen som den snälla sjörövaren "Robin Hoodson Cruse".
 Musikteaterberättelsen har flera gånger sänts som serie i Sveriges Radios Barnradio.

eggmusic (em 5)

BALLA BALLA / HäJKåN BäJKåN

7 nyinspelade låtar med både originallåtar och klassiker från Nationalteatern, Philemon Arthur, Stig Olin och Alice Tegnér. En CD som passar alla åldrar. Favoriter är låtar som "Min ballong, "Vi cyklar runt i världen" ochy "Min pappa är ett spöke". En riktigt bra familjeplatta med Häjkån Bäjkån! 

eggmusic (em 6)

NYA TIDER / Tomas Forssell
med Totta Näslund, Nikke Ström, Ale Möller m.fl.
Remastrad nyutgåva med Tomas Forssell och samma gäng som en gång utgjorde musikgruppen Nynningen. Innehåller bland annat den rockiga "Vem betalar festerna". Nio låtar som föll i glömska. Medverkande: Tomas Forssell/gitarrer, sång, Totta Näslund/sång, Nikke Ström/bas, Bernt Andersson/ keyboards, Niels Nordin/trummor, Bert LLoyd/tenorsaxofn, Ale Möller/trumpet, bouzouki, Sten Källman/saxofon, Harald Stenström/tuba, Liliane Håkansson och Susanne Nordin sång.  Producent: Björn Afzelius 

eggmusic (em 7)

 

HIMLA BRA! HÄJKÅN BÄJKÅN / Tomas Forssell

GRAMMIS-NOMINERAD 

FÖR BÄSTA BARNSKIVA 2006

Nyinspelade låtar tillsammans med det bästa av Tomas Forssell sedan 1990 från den grammisbelönade "HäJKån, mera BäJKåN". 18 låtar med HäJKåN BäJKåN kännemärke!! CD och DVD! Innehåll: Bäjkåns epistel, Josefin, Gubben Noa, I ett hus, Igelkottaskinnet,Gåsa Gåsa Klinga, Äppelmelodi, En kulen natt, Klippe Klippe, Min ballong, Eskimåvisan, Bonden och kråkan, Katten sitter i trädet, Liten stjärna, Är du så barnslig eller, Kom och lyssna på mig, Vila hos mig. 

eggmusic (em 8) 

THORES TRIO / Thores Trio

Thores Trio bildades 1936 och spelade upp till danser, politiska möten, julgransplundringar och andra sammanhang fram till 1996. Thores trio kunde växla mellan smäktande valser eller tango och Internationalen eller andra kampsånger. Kännetecknande för gruppen var en varm och livsbejakande musik samt Nanna Helins engagerade texter och personliga sångröst.

Under alla dessa 60 år turnerade Thores trio och spelade på de flesta dansställen runt om i Norrbotten och även i övriga Sverige, bland annat på Nalen i Stockholm och på Liseberg i Göteborg. De åkte omkring i en Volvo Duett med kontrabasen på taket. Trion var i många år Baskeriamatörernas husband och de har även spelat på julfesterna och midsomrarna hemma i i det lilla sågverkssamhället Båtskärsnäs strax norr om Kalix. Sista spelningen med Thores trio var midsommarafton 1996.

Inspelningen gjordes 1981 och gruppen bestod av Nanna Helin, sång och gitarr, Thore-Allan Nilsson, dragspel och Erik Helin på kontrabas.

Den här CD:n är en återutgivning av den vinyl som gavs ut 1981.  Thores Trio  var en levande verksam del av en tradition som då, 1981, sträckte sig tillbaka över fyrtio år i tiden. Nu fyrtio år senare är det viktigt att dokumentera och göra skivan tillgänglig på nytt.  

eggmusic (em 9) 

TOO MUCH FOR SALE / Tomas Forssell

13 spår inspelade 1977-2021 i Luleå, Falun, New York och Mortorp. Soloprojekt. Blå vinyl. Release maj 2021.

eggmusic (em 10)

NYNNINGEN 50 / Nynningen

Dokumentationsalbum med inspelningar från åren 1972 - 2022 Allt material är outgivet, mastrat och i vissa fall mixat från multiinspelningar.

eggmusic (em 11)

Alla  CD- skivomslag går att se här

bottom of page